Місія МВФ може прибути в Україну вже в найближчі тижні, - постпред фонду в Україні

Постійний представник МВФ в Україні Жером Ваше висловив очікування, що місія фонду прибуде вже в найближчий час

Про це він заявив в інтерв'ю передачі "Швидкість світу" на телеканалі "Еспресо". "Поки нічого не вирішено, але є очікування, що ми зможемо побачити місію у найближчі тижні", - заявив Ваше.

За його словами, вже відбулася низка дискусій, щодо рішень, які б фонд міг підтримати. Але в ідеальному випадку було б, якби місія змогла обговорити не лише деякі технічні аспекти, але й отримати ясність щодо зобов'язань української влади продовжувати політику, яку МВФ міг б підтримати фінансуванням, - заявив постійний представник фонду.

На питання щодо того, як швидко офіційний Київ зможе отримати наступний транш, Ваше не зміг дати конкретної відповіді. "Це важке питання, - зявив представник фонду. - Авжеж, воно залежить від того, як швидко ми зможемо досягти угоди щодо рішень, які ми зможемо підтримати, і як швидко ми зможемо отримати підтвердження взятих на себе зобов'язань від української влади".

"Як тільки ми досягнемо згоди щодо цього, ми почнемо стандартну процедуру, що застосовується до всіх країн, в яких реалізуються наші програми", - пояснив Ваше.

Представник МВФ також розповів про досвід співробітництва із урядом Арсенія Яценюка та діалог із новим Кабінетом міністрів на чолі із Володимиром Гройсманом. Телеверсія інтерв'ю буде показана сьогодні у передачі "Швидкість світу" із Олександром Голубовим о 18:40.