Російські спецслужби зламали акаунти опозиційних політиків у месенджері Telegram

Мессенджер Telegram вважається одним з найбільш захищених, однак російським спецслужбам вдалося зламати його за допомогою перехоплення SMS із кодом авторизації

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на AIN.

Російські опозиційні діячі Георгій Албуров і Олег Козловський 29 квітня повідомили, що невідомі отримали несанкціонований доступ до їхніх облікових записів у Telegram, а отже - до історії всіх повідомлень.

За їхніми словами, злом здійснювали наступним чином: спочатку оператор зв'язку ("МТС Росія") відключив послугу доставки SMS-повідомлень на телефонні номери атакованих. Після цього хтось зробив запит на авторизацію в Telegram нового пристрою.

Сервіс відправив на телефонний номер SMS з кодом авторизації, проте власник облікового запису повідомлення не отримав, оскільки доставка SMS для нього була відключена. Проте це повідомлення якимось чином прочитав хакер. Після того, як зловмисники отримали доступ до облікових записів, оператор знову запустив послугу доставки SMS.

Олег Козловський стверджує, що причину відключення і включення сервісу оператор назвати відмовився, запропонувавши написати письмовий запит.

Технічний директор Newcaster.TV Владислав Здольник вважає, що ця спецоперація була організована і частково виконана саме ФСБ. На його думку, ніяка більше організація не має можливості вночі відключати і включати послугу SMS через відділ технічної безпеки федерального оператора зв'язку.

"У зв'язку з цим можна порекомендувати користувачам Telegram - особливо тим, хто турбується про свою безпеку, - включити двухфакторную авторизацію. Тоді для входу в обліковий запис треба буде вводити не тільки код авторизації, але й статичний пароль", - йдеться в повідомленні.