У Одесі затримали псевдополіцейських, які вимагали у жінки 2,5 тис. доларів

Одеська поліція затримала двох зловмисників, що під виглядом поліцейських вимагали в жителів міста гроші

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на прес-службу Національної поліції України.

Одеситка звернулася із заявою до Управління внутрішньої безпеки поліції і повідомила, що до неї додому прийшли двоє чоловіків. Один з них був одягнений у форму поліцейського, а інший – був у цивільному вбранні.

"Перший чоловік показав нібито службове посвідчення співробітника ГУНП. Гості імітували проведення обшуку у квартирі потерпілої. Під час «обшуку» псевдополіцейські начебто вилучили наркотичні засоби. Після цього непрохані візитери відібрали у жінки паспорт та змусили надати розписку, що вона винна їм 2,5 тисячі доларів США", - йдеться в повідомленні.

Оперативники встановили зловмисників. Обидва – одесити віком 23 та 24 роки. У ході затримання один із них опирався правоохоронцям та наїхав на поліцейського автомобілем. Поліцейським довелося застосувати пістолет з гумовими кулями.

В одного із затриманих вилучено паспорт потерпілої та розписку від її імені про позику. Псевдополіцейські пояснили, що формений одяг взяли у свого товариша-правоохоронця. За таку «гру у поліцейських» молодикам доведеться відповідати аж за п'ятьма статтями Кримінального кодексу України: ч.1 ст.162 (Порушення недоторканності житла), ч.2 ст.189 (Вимагання), ч.2 ст.345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч.2 ст.353 (Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи), ч.3 ст.357 (Викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження).

Затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до семи років.