В США запропонували продовжити санкції проти Росії

У Конгресі зареєстрували законопроект, яким запропонували продовжити санкції проти Росії, а також надати Україні інноваційні методи для допомоги

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Голос Америки.

Законопроект зареєстрували конгресмен від Демократичної партії Еліот Енгель та конгресмен від Республіканської партії Адам Кінзінгер. Американські законодавці назвали свій проект Актом про стабільність і демократію в Україні STAND.

Автори законопроекту пишуть, що агресія Росії проти України підірвала суверенітет України і водночас загрожує довготерміновим інвестиціям США в цілісній, вільній і мирній Європі.

«США не стоятимуть бездіяльно у час, коли Путін залякує своїх сусідів, випробовує рішучість НАТО і намагається підірвати єдність західних країн», - заявив Енґель.

Адам Кінзінґер заявив, що «настав час, щоб Сполучені Штати підтвердили, що не будуть потурати російській агресії» і, що «ми ніколи не визнаємо незаконної анексії Криму Росією».

Законопроект чітко пов'язує політику невизнання анексії Криму з доктриною невизнання, якої Сполучені Штати дотримувалися щодо окупації Радянським Союзом Естонії, Латвії та Литви. Також він вводить обмеження на передачу Росії певних предметів і послуг військового призначення з боку країн-членів НАТО. Йдеться про предмети, які містять американські технології або компоненти, доти, поки вона силою окупує територію України або будь-якої країни-члена НАТО.

Також акт STAND посилює санкції проти Росії і відкидає будь-яку форму визнання панування Росії над Кримом. Він також сприяє інвестиціям в Україні і доручає Державному департаменту запровадити стратегію у відповідь на російську пропаганду та дезінформацію.

Повідомляється, що представлений у Палаті представників Конгресу США документ підтримали ще 14 конгресменів.