На Донеччині затримали 9 бойовиків

У передсвяткові та святкові дні співробітники поліції затримали дев'ятьох терористів у Донецькій області

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник Головного управління Національної поліції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

За його словами, підозру за скоєння правопорушень оголошено восьми особам, стосовно п'яти з них обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"Встановлена і затримана мешканка Краматорська, жінка 1973 року народження, підібрана Гіркіним начальник бандитського закладу "громадського харчування". З квітня 2014 року по червень 2015 року завідувала закладом "громадського харчування" НЗФ "ДНР" у Слов'янську і в Донецьку", - написав Аброськін.

Затриманий також чоловік, 1979 року народження, мешканець Маріуполя. Брав активну участь у масових заворушеннях 9 травня 2014 року в Маріуполі, а також у спробі захоплення військової частини №3057. Обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

Керівник ГУ Нацполіції зазначив, що затримали також чоловіка, жителя Красноармійська на прізвисько "Дімас". У жовтні-листопаді 2014 року він був у складі незаконного збройного формування "Руська православна армія", пройшов там вогневу і тактичну підготовку.

Під вартою залишили і жителя Бахмутського району. У червні 2014 року він стояв на блокпосту терористів при в'їзді у Дебальцеве.

Крім того, затримано громадянина Азербайджану. "Проживав він у Миколаївці. У квітні-травні 2014 року під час окупації "патрулював" місто, "здійснював пропускний режим" на блокпосту при в'їзді в місто", - повідомив Аброськін.

Двох жителів Авдіївки та Великоновосілківського району також залишили під вартою. Один з них стояв на блокпосту проросійських найманців у Авдіївці, інший - брав участь у будівництві блокпостів бойовиків, патрулював населений пункт.

Затриманий мешканець Мар'їнки передавав інформацію бойовикам "ДНР" про дислокацію українських військових.

"Посилений варіант несення служби поліцією Донеччини у передсвяткові та святкові дні дає результат", - підсумував Аброськін.