Чиновниця "ДНР" отримувала гроші від України як переселенка

Пособниця бойовиків - начальниця "управління Пенсійного фонду Тельманівського району" - оформила статус переселенця й отримувала соцвиплати з бюджету України

Правоохоронці викрили 49-річну шахрайку-сепаратистку під час ретельної перевірки на блокпосту Пищевик, повідомляють у Нацполіції.

Поліцейські затримали пособницю бойовиків при спробі перетнути лінію розмежування: чиновниця "ДНР" прямувала в селище Мирне до своїх батьків.

Співробітники Волноваського відділу поліції встановили, що мешканка окупованого селища Тельманове була призначена на посаду в березні 2015 року і сприяла злочинним діям бойовиків. Однак зарплати в "ДНР" їй здалося замало, і вона вирішила заробити на бюджеті України.

З метою наживи у вересні 2015 року жінка надала завідомо неправдиві документи в управління соціального захисту м. Волновахи і зареєструвалася як переселенець. Протягом 4 місяців на рахунок шахрайки надійшло понад 5 тисяч гривень.

Проводиться досудове розслідування, всі речові докази вилучено. Кримінальне провадження відкрито одразу за двома статтями Кримінального кодексу України - ч.1 ст. 256 "Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності" та ч.1 ст.190 "Шахрайство".

Затриманій загрожує від 3 до 5 років позбавлення волі.