Суд Іспанії дозволив арешт друзів Путіна

Національна судова колегія Іспанії видала міжнародний ордер на арешт декількох російських громадян, пов'язаних з президентом РФ Володимиром Путіним

Про це повідомляє liga.net з посиланням на El Mundo.

Підозрювані звинувачуються у використанні мафіозних схем.

Суддя Хосе де ла Мата, який розглядав діяльність так званих тамбовської і малишевської мафіозних груп заявив, що стосовно кожного з обвинувачених є досить серйозні докази.

За даними видання, в списку підозрюваних осіб, зокрема, генерал і колишній віце-прем'єр-міністр РФ.

Ордер був виданий за результатами операції Трійка, що розпочалася в 2008 році. В результаті операції було заарештовано лідерів двох злочинних угруповань, Геннадій Петров і Олександр Малишев і ще близько 20 осіб. Проте з'ясувалося, що мафіозні групи є більш масштабними і мають доступ до російської влади.

Одним з найбільш важливих підозрюваних є Олександр Матусович Рєзнік, який був головою парламентського комітету з кредитних організацій і фінансових ринків Держдуми РФ, а також членом Національної банківської ради.

Іншою особою, на ім'я якої було видано ордер, є Микола Миколайович Аулов, начальник Головного управління МВС РФ по Центральному федеральному округу.

Раніше Національна судова палата Іспанії оголосила в міжнародний розшук заступника директора ФСКН генерала Миколу Аулова, підозрюючи його в зв'язках зі злочинцями, що влаштувалися в Іспанії. Представництво Інтерполу в Мадриді підтвердило інформацію про розшук.

Генерал Аулов фігурує в справі авторитету тамбовського ОЗУ Геннадія Петрова.