У сирійському Алеппо за декілька годин може настати мир

Режим припинення вогню в Алеппо може бути встановлений протягом найближчих годин

Такі сподівання висловили спецпредставник Організації Об'єднаних Націй (ООН) з Сирії Стаффан де Містура та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, повідомляє DW.

Цю заяву вони зробили за підсумками двосторонньої зустрічі в Москві.

"У мене є відчуття і надія, що ми можемо поновити це (режим припинення вогню - Ред.). Ми всі сподіваємось, що за кілька годин ми зможемо поновити режим припинення бойових дій. Якщо ми це зробимо, то ми повернемося на правильний шлях", - сказав де Містура.

Глава МЗС РФ Сергій Лавров, у свою чергу, заявив, що зустріч Міжнародної групи підтримки Сирії може відбутися в найближчому майбутньому.

"Що стосується засідання групи, то я не виключаю його проведення у найближчому осяжному майбутньому", - сказав російський міністр, додавши, що для цього повинні бути створені "певні умови".

Тим часом у вівторок, 3 травня, антиурядові сили обстріляли лікарню в Алеппо, яка розташована у контрольованій військами режиму Башара Асада частині міста. Як повідомив Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, внаслідок обстрілу загинули 19 людей.