Вірменія перевіряє свого фігуранта "панамських офшорів"

У Вірменії відкрили кримінальну справу щодо екс-керівника Служби примусового виконання судових актів, генерал-майора Міграна Погосяна через офшорний скандал

Справу порушила Спеціальна слідча служба (ССС), повідомляє "Радіо Свобода".

3 травня у ССС повідомили вірменській службі "Радіо Свобода", що Погосяна звинувачують у "веденні нелегального бізнесу", і якщо його визнають винним, то йому загрожує до двох років ув’язнення.

Мігран Погосян пішов у відставку 18 квітня, після того як його прізвище з’явилося у медіа у зв’язку з "панамськими документами".

Вірменський сайт Hetq.am опублікував документи, у яких мовиться про з’язок Міграна Погосяна з трьома компаніями, зареєстрованими у Панамі, – Sigtem Real Estates, Hopkinten Trading і Bango Invest.

Все по темі: Панамські офшори

3 квітня Міжнародний консорціум журналістських розслідувань опублікував матеріал про корупцію у вищих ешелонах влади в декількох країнах світу. Автори розслідування стверджують, що панамська юридична компанія Mossack Fonseca допомагала деяким своїм клієнтам відмивати гроші, ухилятися від сплати податків і обходити різні санкції.

Репортери із 76 країн опрацювали понад 11 мільйонів документів щодо офшорних компаній та їхніх власників. В Україні фігурантом розслідування став, зокрема, президент Петро Порошенко.