На Донеччині у ЗНО взяли участь понад 10 тисяч учнів

На зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури зареєструвалися 11 тисяч 229 мешканців Донецької області

Про це повідомляє прес-служба Донецької обласної державної адміністрації.

Водночас взяли участь у ЗНО 10 тисяч 619 учнів Донеччини (94,6% зареєстрованих).

Для організації та проведення ЗНО-2016 у регіоні створено 53 пункти на базі загальноосвітніх навчальних закладів. На пунктах тестування здійснювали контроль за перебігом ЗНО 34 громадські спостерігачі та представники ЗМІ.

"Під час проведення тестування з української мови та літератури порушень не виявлено, апеляції до регламентних комісій не надходили", - зазначили у Донецькій ОДА.

У прес-службі нагадали, що, згідно з відповідним наказом Міністерства освіти і науки України, особи, місцем проживання яких є територія, на якій органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, та особи, які проживають на тимчасово окупованій території, мають право самостійно обирати форму проведення державної підсумкової атестації.

Так, це може бути або у формі зовнішнього незалежного оцінювання або у навчальних закладах на території Луганської і Донецької областей (де здійснюють свої повноваження обласні військово-цивільні адміністрації) та інших регіонів України за завданнями, укладеними навчальними закладами.