На користувачах Twitter перевірять теорему про нескінченних мавп

Британське відділення Twitter об'єдналося з театром Шекспіра "Глобус" і Діджитал-компанією Pixie Labs, щоб довести теорему про нескінченних мавп

Про це повідомляє The Verge.

Мета експерименту - надрукувати повне зібрання творів Вільяма Шекспіра за допомогою твітів реальних користувачів. Кампанія проводиться в пам'ять про драматурга, який помер 400 років тому.

Відповідно до теорії, будь-яка абстрактна мавпа, б'ючи у випадковому порядку по клавішах друкарської машинки, рано чи пізно надрукує будь-який заданий текст (по одній з трактувань - п'єсу Шекспіра). Ця теорія розповідає про деякі сторони теорії ймовірності.

У встановленому експерименті в якості абстрактних мавп виступають цілком реальні користувачі твіттера. У театрі встановили друкарську машинку, підключену до інтернету. Машинка чекає, поки хто-небудь у світі напише твіт, що містить наступне слово в п'єсі, і тільки тоді друкує його. Так, слово за слово, будуть написані всі 37 п'єс і 154 сонети Шекспіра.

З боку це виглядає так:

Відвідувачі театру можуть побачити, скільки відсотків роботи виконано, скільки слів і безпосередньо творів вже набрано. Також за ходом експерименту можна стежити в твіттері. На момент написання новини друкарська машинка почала писати третій акт однієї з ранніх п'єс Шекспіра "Два веронца".