У Лондоні трагічно загинула дизайнер капелюхів британської королеви

Відомий дизайнер дамських капелюхів, 96-річна Герта Гроувз, чия продукція стала частиною гардеробу королеви Великої Британії Єлизавети II, загинула під колесами вантажівки в центрі Лондона

Про це в четвер повідомила вечірня газета Evening Standard.

Трагічний інцидент, як з'ясувалося, стався ще минулого тижня на одній з центральних вулиць британської столиці - Вигмор-стріт, коли літня жінка виходила із залу Вигмор-хол після концерту. Потерпіла померла на місці події. 

Водія вантажівки не арештували.

Гроувз народилася у Відні в єврейській родині. Її батько помер від пневмонії, а мати і сестра загинули в нацистському концтаборі в Латвії. Маючи в кишені лише 17 шилінгів, Герта в 19-річному віці встигла покинути Австрію, потрапила під аншлюс гітлерівської Німеччини. Але ще до від'їзду вона врятувала від розправи багатьох єврейських дівчат, яких влаштувала на термінові навчальні курси в родинному домі, спеціально переобладнаному під школу. Це дозволило випускницям отримати робочі візи і на цій підставі виїхати з окупованої країни.

Герта зіграла у порятунку євреїв приблизно таку ж роль, як і знаменитий німецький промисловець Оскар Шиндлер.

У місті на Темзі вона зробила запаморочливу кар'єру дизайнера капелюхів, відкривши власну компанію London Hat Company. Гроувз успішно продавала свої кращі роботи найзнаменитішим модницям Європи, серед них була і глава британської корони.