В Естонії зняли з продажу російські пропагандистські книги про Україну

З полиць естонських книжкових торгових мереж "Apollo" і "Rahva Raamat" зняли пропагандистські книги російських видань, що зневажливо відгукуються про українців, українську культуру і Українську державу

Про це повідомляє "Укрінформ".

"Вважаю, що це хоч і тимчасова, тактична, але все ж перемога української громади в Естонії. Ми не дозволимо ображати нас, нашу мову, культуру і державу", - сказала Віра Коник, голова Конгресу українців Естонії.

Зазначається, що вилучили з продажу українофобські видання, що випускаються в Росії, серед яких, наприклад, Лев Вершинін, "Україна – вічна руїна"; Андрій Ваджра, "Україна, якої не було", "Самогубство України"; Олександр Широкорад, "Битва за Україну", "Битва за Крим", "Битва за Новоросію"; Едуард Лімонов "Київ капут"; Дмитро Пучков (Гоблін), "Україна це Росія"; Микола Старіков, "Україна. Хаос і революції – зброя долара"; Дмитро Рогозін, "НАТО і Росія"; Олександр Дугін, "Євразійський реванш Росії", "Нова формула Путіна" тощо.

У той же час, прес-секретар мережі "Rahva raamat" Айрі Ілліссон на запит місцевої російськомовної газети "Вечерка" заявила, що книги тимчасово вилучені з продажу "для аналізу змісту". А активіст місцевого "руського міра" на сторінках тієї ж газети зажадав повернути пропагандистську літературу на полиці.