Гройсман з Москалем та Насіровим домовились щодо контрабанди

Сьогодні прем'єр-міністр Володимир Гройсман зустрівся з головою закарпатської ОДА Геннадієм Москалем та головою Державної фіскальної служби України Романом Насіровим

Про це повідомляє Урядовий портал.

Сторони обговорили питання боротьби з контрабандою, а також зміни системи роботи митниці в цілому.

Гройсман заявив, що у всій системі митниць є різні схеми контрабанди.

"Це кошти військових, кошти пенсіонерів, засоби освіти, засоби охорони здоров'я, в решті благополуччя кожного українця", - підкреслив він.

Глава Уряду зазначив, що розраховує на те, що місцева влада і керівництво обласної державної адміністрації візьме на себе повноту відповідальності за порядок на митниці й викорінення так званих сірих і чорних контрабандних схем.

Володимир Гройсман зазначив, що на митниці буде здійснено технічне переоснащення, зокрема на пунктах пропуску встановлять обладнання для сканування товарів.

Також буде вдосконалено програмне забезпечення і посилено роботу системи управління ризиками.

У свою чергу Роман Насіров повідомив, що на виконання доручення за результатами наради з проблемних питань функціонування митниці на пункті пропуску через українсько-польський кордон Краковець - Корчова в суботу, 7 травня, з Державної фіскальної служби були звільнені чотири посадові особи, які підозрювалися в зловживаннях і участі в контрабандних схемах на митниці.