"Громадське" Запоріжжя та Одеси розривають партнерство з Києвом

Організації "Громадське телебачення Запоріжжя" та "Громадське телебачення Одеси" заявили про розірвання партнерських стосунків з "Громадським телебаченням"

Відповідні заяви з’явились на сайтах організацій.

"Громадське ТБ Запоріжжя" були пов’язане з організацією у Києві тільки субгрантом.

"Відтепер, щоб підкреслити свою незалежність та уникнути аналогій з ГО "Громадське телебачення" ми розриваємо партнерські стосунки", - йдеться в заяві.

Запорізька організація звинувачує "Громадське ТБ" в упередженому ставленні під час конкурсного відбору для співпраці в рамках проекту "Громадське. Нетворк".

Однак керівник "Громадське телебачення" Наталка Гуменюк, пояснила, що рішення запорізької організації передчасне. Вона пояснила, що надання грошей проходить за тендерними процедурами, переможців обирає спеціальна комісія. Також вона розповіла, що у ГО "Громадське Запоріжжя" хочуть бути активістами, а не журналістами.

Аналогічне рішення прийняло "Громадське телебачення Одеси", яке також розірвало партнерство з центральною організацією.

Вони звинуватили організацію в упередженості та ім не подобаєтьбся, що їх називають філією чи осередком "Громадського".

"Впродовж партнерських відносин ми спостерігали повну відсутність відкритості перед партнерами та аудиторією. Неодноразово журналістами "Громадського Телебачення" порушувалися стандарти журналістики, а будь-які зауваження не мали відгуку. В результаті цього всі регіональні громадські понесли репутаційні втрати", - зазначили в одеській організації.

Також вони невдоволені тим, що колишній керівник "Громадське ТБ" Роман Скрипін вів ефір 2 травня. На думку одеських журналістів, у нього неналежна репутація, щоб працювати у цій організації.