Країна-агресор централізовано проводить цькування Інституту національної пам’яті, - Княжицький

Цькування Інституту національної пам'яті і особисто його директора Володимира В'ятровича, яке ініційоване Росією і підтримуване "Опозиційним блоком", отримає достойну відсіч

Про це під час засідання парламенту заявив народний депутат, голова Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький.

"Я хотів би звернутися до своїх колег з "Опозиційного блоку" з одним проханням: не танцювати на кістках. Вибачте, але мій батько ветеран Другої світової війни. Він воював, і 9 числа ми з ним мовчки дивились на вічний вогонь, а потім йшли на цвинтар і згадували тих, хто загинув. Ми не танцювали на цвинтарі, як ви це пропонуєте робити", - заявив Княжицький.

За його словами, цькування Володимира В'ятровича і Інституту національної пам'яті, яке централізовано проводиться країною-агресором за підтримки "Опоблоку", дістане достойну відсіч.

"Ми підтримуємо Інститут національної пам'яті в усіх ініціативах, які він проводить. І підтримуємо встановлення 8 травня як Дня пам'яті і примирення, як це відбувається у всіх європейських країнах. Ми підтримуємо відновлення української історії. Ми згадуємо пам'ять всіх українців: і тих, хто загинув у лавах Червоної армії і тих, хто загинув у лавах УПА, і тих, хто загинув у концтаборах від рук фашистів. Кожен українець має бути в нашій пам'яті і не дамо знищити цю пам'ять", - наголосив Княжицький.