Німеччина дасть 1 млн євро на реабілітацію українських дітей

Благодійний фонд ChildFund Deutschland розпочинає 4-річний проект, у рамках якого реабілітацію пройдуть близько двох тисяч українських дітей

Проект триватиме з травня-2016 по вересень 2019-го, повідомляє DW.

На ці чотири роки на підтримку проекту Федеральне міністерство економічної співпраці та розвитку Німеччини (BMZ) виділило загалом один мільйон євро.

Проект має назву "Сприяння розвитку міжсекторного партнерства в цілях захисту інтересів дітей" та поширюється на Харківську, Одеську, а також підконтрольні Україні території Донецької та Луганської областей.

Він складається з двох частин: організації реабілітаційних центрів для дітей, постраждалих від війни, та місцевих дітей з незахищених прошарків населення, а також сприяння соціальному підприємництву. 

Реабілітаційні центри будуть відкриті в Одесі, Харкові, Краматорську та Сєвєродонецьку. Щомісяця у кожному з них планується проводити реабілітацію 30 дітей.

Згодом для них будуть організовуватися поїздки в інші регіони України - і там до груп будуть долучатися діти з місцевого населення.

Крім того, для більшого охоплення при центрах будуть створені мобільні реабілітаційні групи. Група з трьох людей - педагог, психолог і тренер - раз на тиждень відвідуватимуть села та містечка в радіусі 60-100 км для підтримки дітей-переселенців.