Париж назвав пріоритети зустрічі у "нормандському форматі"

Серед пріоритетів зустрічі глав МЗС країн-учасниць "нормандського формату", яка відбудеться 11 травня у Берліні, є зміцнення режиму припинення вогню та забезпечення умов для виборів на Донбасі

Про це під час брифінгу в Парижі заявив офіційний представник Міністерства закордонних справ Франції Ромен Надаль, повідомляє "Укрінформ".

"Міністр закордонних справ і міжнародного розвитку Жан-Марк Еро відвідає в середу, 11 травня, Берлін для обговорення прогресу у виконанні Мінських домовленостей з його німецьким, російським та українським колегами у форматі "Нормандія", - сказав дипломат.

За його словами, відповідно до пріоритетів, встановлених на останній зустрічі міністрів в цьому форматі, учасники обговорюватимуть "заходи щодо зміцнення режиму припинення вогню після запровадженого на Великдень перемир'я, яке набуло чинності з 1 травня", а також обговорять умови та забезпечення місцевих виборів на сході України. 

"Перемовини також торкатимуться питань поліпшення гуманітарної та економічної ситуації на сході України", - зазначив Надаль.

Чергова зустріч глав МЗС країн "нормандської четвірки" відбудеться на віллі "Борзиг" на Тегельскому озері.