У США створять поїзд-капсулу для транспортування людей зі швидкістю звуку

Американська компанія Hyperloop One планує першою почати перевозити людей і вантажі в спеціальних поїздах-капсулах, що працюють на принципі магнітної левітації

Про це повідомляє AIN.

Перший експериментальний 800-метровий трек компанія продемонструвала в Лас-Вегасі 11 травня.

Hyperloop - транспорт майбутнього, здатний перевозити пасажирів зі швидкістю понад 800-1200 км на годину.

Компанія залучила $80 млн від інвесторів і отримала офіційну ліцензію на тестування перевезень вантажів і людей. Представники Hyperloop One обіцяють маршрути "від Гельсінкі до Стокгольма за 30 хвилин" (відстань майже 500 км), простоту у використанні на рівні звичайного ліфта і зручність для всіх пасажирів - в тому числі для дітей, собак і бабусь.

У рамках випробувань, які проведуть на треку в Лас-Вегасі під відкритим небом, капсули будуть переміщатися зі швидкістю 530 км/год. Однак очікують, що швидкість транспорту майбутнього буде не менше 1 223 км на годину, а з часом - і набагато вище (для порівняння, швидкість звуку при температурі 0 ° C - 1193 км на годину).

Сама система транспортування представляє собою довгу вакуумну трубку, підвішену над землею для захисту від землетрусів і негоди. Пасажири будуть сидіти в індивідуальних або групових капсулах місткістю від чотирьох до восьми чоловік.

Капсули Hyperloop наводяться в рух за допомогою електродвигуна і потім левітірующіе (переміщаються без опори) в магнітному полі, створюваному двома рядами магнітів. При зниженні швидкості виділяється енергія буде заряджати акумулятор. На даху вакуумної труби будуть сонячні панелі, енергію яких буде використовувати поїзд.

Вартість будівництва лінії з Лос-Анджелеса в Сан-Франциско оцінили в $16 млрд. При цьому квиток в одну сторону буде коштувати $20-30.