Субсидії - це демотивація для населення утеплювати будинки, - Бабак

Об'єднання "Самопоміч" категорично проти підвищення ціни на газ для теплоенерго, що призвело до подвійного підвищення ціни на опалення і гарячу воду з 1 липня

Про це в ефірі Еспресо.TV повідомила народний депутат від "Самопомочі" Альона Бабак.

"Якщо у бюджеті немає коштів на компенсацію між тарифом, який має бути, і тим, що можна виставити людям, виникає питання: як Нацкомісія бачить врегулювання ситуації, щоб підприємства не стали банкрутами. Щоб ми не опинились взагалі без тепла і гарячої води. Не можна було піднімати ціну газу для теплоенерго так, як це запропоновано", - вважає Бабак.

За її словами, уряд має переглянути ціну на газ.

"Так, це повноваження уряду. Наприклад, "Об'єднання "Самопоміч" при першому підвищенні ціни на газ абсолютно підтримувало уряд у цьому. І ми вважали, що за тих обставин, за тієї ціни, можливо було забезпечити людей через програму субсидій", - сказала народний депутат, яка вважає, що субсидії - це вже неактуальний шлях.

"Зараз ми категорично проти такого підвищення газу для теплоенерго, яке стало результатом подвійного підвищення тепла і гарячої води. Що стосується централізованого опалення гарячої води, то люди в багатоквартирних будинках ніяк не можуть відреагувати на підвищення такої ціни. Якщо у нас буде 50 квартир у будинку зі 100 на субсидіях, скажіть, будь ласка, як прийняти рішення у такому будинку щось утеплети? 50 людей не зацікавлені, вони вже не мають грошей  для того, щоб з іншими брати якісь кредити і утеплювати будинок і по-друге вони демотивовані: їм все компенсується з державного бюджету. Решта людей стають заручниками", - сказала Бабак.

На її думку, уряд мав називати цей рік не роком доріг, а роком утеплення.