Україна має найбільш прогресивну і відкриту систему декларування, - Петренко

Передові країни світу тільки починають обговорення антикорупційних заходів, що вже запроваджені й успішно діють в Україні

Про це на Антикорупційному форумі в Лондоні заявив міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє прес-служба Кабміну.

"Ініціативи, які зараз озвучуються іншими країнами, вже є реальністю в Україні. Мова йде про необхідність відкриття всіх реєстрів та інформації про кінцевих власників компаній. В Україні ці новації працюють вже понад рік. Зокрема, це наша антикорупційна реформа, яку розробило Міністерство юстиції спільно з парламентом. Так само озвучуються тези про важливість розкриття декларацій державних службовців. В цьому напрямку Україна має найбільш прогресивну і відкриту систему декларування", - заявив очільник Мін’юсту.

За його словами пропозиції за цими напрямками подані для формування фінального документу, який буде підготовлено за підсумками саміту, і який стане дороговказом у антикорупційній боротьбі на глобальному рівні.

"Ми запропонували міжнародній спільноті скористатися нашим досвідом у відкритті реєстрів, у запровадженні системи публічних закупівель, яка є унікальною серед європейських країн", - додав Петренко.

Він акцентував, що корупція – це не проблема якоїсь конкретної країни. Корупція – це вірус, який пронизав усю систему глобальних зв’язків.