Глава благодійного фонду вкрав понад 200 тис. грн, зібраних для АТО

У Києві викрито директора благодійного фонду, який привласнив понад 200 тис. гривень, зібраних на лікування пораненого бійця

Київська місцева прокуратура №5 повідомлено про підозру 41-річному мешканцю столиці, повідомляють у прокуратурі.

На початку 2015 року зловмисник разом з невстановленою слідством особою вирішив заволодіти коштами жінки, яка розмістила у ЗМІ оголошення про збір коштів на лікування свого сина. Він у 2014 році зазнав важкого вогнепального поранення в зоні проведення АТО.

Шляхом обману зловмисники отримали в оператора мобільного зв’язку дублікат сім-картки цієї жінки та за допомогою паролей, які надходили на телефон, провели декілька фінансових операцій, перерахувавши понад 200 тисяч гривень з її банківського рахунку на рахунки іншої людини.

Організатора злочину вдалося встановити та затримати. Наразі директору благодійного фонду повідомлено про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, за попередньою змовою групою осіб, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) та обрано запобіжний захід. Пошук його спільника триває.