Мутко назвав абсурдною інформацію про допінг росіян на Олімпіаді в Сочі

Інформація американської газети New York Times про допінг російських спортсменів на Олімпіаді 2014 року в Сочі є абсурдною

Про це ТАСС заявив міністр спорту РФ Віталій Мутко.

У четвер видання опублікувало матеріал з висловлюваннями колишнього керівника московської антидопінгової лабораторії Григорія Родченкова, в якому, зокрема, йдеться, що імена низки російських олімпійців фігурували в допінг програмі.

Газета називає імена бобслеїста Олександра Зубкова (два золота ОІ-2014 року), лижника Олександра Легкова (золото і срібло), скелетоніста Олександра Третьякова (золото) і всієї жіночої збірної Росії з хокею (шосте місце).

"Це величезна стаття, її потрібно перенести, зробити висновки з точки зору правової оцінки. Прізвища спортсменів? Я вірю цим хлопцям, це видатні спортсмени, звинувачення абсурдні. Коктейлі? Дурість. Вони входять в міжнародний пул тестування. Вони були під контролем до, під час і після Олімпіади. Це лідери! Це не ті, що прийшли і пішли. Звинувачення на їхню адресу абсолютно безпідставні. Ми вивчимо цю статтю і подивимося, як відреагувати. Я в цих спортсменах упевнений", - заявив Мутко.

"Мені хочеться додати, що всі так стурбовані чистотою нашого спорту в багатьох країнах світу. На себе подивіться. Прямо подякувати хочеться центральним каналам, провідним газетам, просто подив", - сказав міністр спорту Росії.