У Бразилії вже сформували новий уряд

Виконуючий обов'язки президента Бразилії Мішел Темер сформував новий уряд

Церемонія вступу на посаду призначених ним міністрів відбулася в офіційній резиденції глави держави - Палаці Планалту - в столиці Бразилії, передає ТАСС.

В. о. президента Бразилії Мішел Темер під час свого першого виступу на новій посаді відзначив, що вірить у відновлення національної економіки та закликав сформований ним кабмін стати урядом національного порятунку.

"Нам терміново необхідно подолати розкол в суспільстві і об'єднати країну. Нам терміново необхідний уряд національного порятунку. Політичні інститути, громадські організації і бразильський народ повинні внести свій внесок для того, щоб вивести країну з гострої кризи, в якій вона знаходиться. Діалог - це перший крок, який дозволить протистояти викликам і досягти зростанню економіки", - сказав він.

"Я абсолютно впевнений в тому, що нам потрібно повернути довіру до Бразилії. Це необхідно, щоб залучити інвестиції і створити робочі місця", - додав Темер.

Він також пообіцяв зберегти соціальні програми, реалізацією яких займався уряд тимчасово відстороненої від посади глави держави Ділми Руссефф.

"Ми знаємо, що, на жаль, Бразилія все ще є бідною країною. Тому я в черговий раз повторюю: ми збережемо програми соціальної допомоги населенню. Ці проекти довели свою ефективність", - сказав Темер.