Безсмертний назвав умову, за якої знайдуть політичне вирішення конфлікту на Донбасі

Політичне рішення про розв'язання конфлікту на Донбасі навіть не може виникнути до моменту, поки не буде розв'язано питання безпеки

Про це в ексклюзивному інтерв'ю Еспресо.TV розповів колишній представник України в Тристоронній контактній групі Роман Безсмертний.

За його словами, невирішена проблема безпеки, при будь-якій пропозиції (політичного вирішення конфлікту, - ред.) фактично дискредитує її.

"Зверніть увагу, як часто кажуть, - досягнута домовленість про припинення вогню, а вже на другий день домовленості вже не досягнуто... Тема безпеки дуже складна – це по суті демілітаризація і демобілізація", - наголосив Безсмертний.

На його думку, у зрізі подальшого розвитку подій процедура політичної стабілізації у присутності людини зі зброєю є просто ефемерною.

"Очевидно, що зосереджуючись на політичній тематиці, говорити про дорогу, якою можна піти, можна тільки після вирішення безпекового питання. Тут є такий нюанс важливий, безпекове питання має бути вирішене до початку політичного процесу, під час політичного процесу і після політичного процесу", - резюмував пан Роман.