Чубаров хоче, щоб кримські татари отримали право на самовизначення до деокупації

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявляє, що очікує внесення змін до Конституції України із закріпленням права самовизначення кримськотатарського народу до деокупації Криму

Про це він повідомив у коментарі Еспресо.TV.

"Президент України мав би вже дати публічне доручення діючій Конституційній комісії, щоб у її складі була створена робоча група щодо підготовки змін до розділу 10 Конституції України. Розділ називається "Автономна республіка Крим". Ми виходимо з того, що у цьому розділі має дуже чітко бути виписано, що кримська автономія утворюється на основі права кримськотатарського народу на самовизначення у складі Української держави", – заявив Чубаров.

Голова Меджлісу наголосив на тому, що "таке пряме доручення і така угода – вона відкриває шлях до розгляду Верховною Радою України законодавчих проектів, які будуть доповнювати статті, котрі будуть внесені до Конституції України, у тому числі, щодо ухвалення закону про статус кримськотатарського народу і про інші аспекти кримського життя, але вже після деокупації півострова".