У Нафтогазі пояснили зв'язок з панамськими офшорами

"Нафтогаз України" провів внутрішню перевірку причетності своїх співробітників до панамських офшорів і не виявив порушень

Про це повідомили у прес-службі компанії.

Сергій Коновець, заступник голови правління, є міноритарним співвласником холдингової компанії Kvassir Global inc., зареєстрованої на Британських Віргінських островах в 2009 році, коли він жив і офіційно працював за межами України.

У Нафтогазі пояснили, що діяльність компаній, що входять в групу Kvassir Global inc, пов'язана з виробництвом гігієнічних наповнювачів для домашніх тварин і "жодним чином не пов'язана з роботою Коновця в Нафтогазі".

"Співвласниками компанії є кілька українських та іноземних інвесторів, які не пов'язані з групою Нафтогаз і ніколи не були державними службовцями і не займалися політичною діяльністю", - йдеться в повідомленні.

Другий згаданий в Панамських архівах, Микола Гавриленко, голова правління "Укртранснафта", є співвласником компанії Turitella, зареєстрованої в 1999 році в Панамі. У Нафтогазі пояснили, що в 2007 році Гавриленко вийшов з акціонерів даної компанії і "з тих пір не має до неї жодного відношення".

Внутрішня перевірка не виявила в цих випадках порушення внутрішніх положень Нафтогазу або конфлікту інтересів, пов'язаних з роботою цих співробітників в групі Нафтогаз.

Повідомляється, що компанія продовжує аналіз переліку осіб, згаданих в панамських документах, і буде інформувати про його результати.