Канадські депутати зобразили біля парламенту знак кримськотатарського народу

У канадському парламенті вшанували роковини депортації кримських татар

Про це у Twitter повідомив посол Канади в Україні Андрій Шевченко, передає Еспресо.TV.

На сходах парламенту провели мітинг за участю кримськотатарського лідера Мустафи Джемілєва та низки депутатів канадського парламенту.

Його кульмінацією став флешмоб, під час якого депутати, активісти-правозахисники та представники української громади виклали на галявині перед парламентом золоту "тамгу" - національний символ кримськотатарського народу.  

"Так сталося, що наш народ об’єднала не дата тріумфу, перемоги, а трагічна дата депортації, - сказав Мустафа Джемілєв. – Але я вірю, що у нас скоро з’явиться славна дата – дата звільнення Криму від окупації і дата відновлення територіальної цілісності України". 

В Оттаві Джемілєв проводить переговори з канадськими урядовцями та парламентарями щодо ще жорсткішої позиції Канади у питаннях Криму. Він переконує канадців надати підтримку кримським татарам, які зазнають дедалі гостріших репресій в окупованому Криму, – допомогти переселенцям, що мусили залишити Крим.

"Я хотів, щоб Канада подивилася на окупацію очима Мустафи Джемілєва. Їм важливо знати, що все це не лише про кордони, військові бази та геополітику, а ще це про долі конкретних людей і про трагедію цілого народу, який окупацію знову поставила на межу фізичного виживання", - заявив посол Шевченко.