Сьогодні музеї Києва приймають відвідувачів безкоштовно

18 травня в Києві відзначається Міжнародний день музеїв, в рамках якого більшість музеїв можна відвідати безкоштовно

Також велика кількість заходів з цієї нагоди відбудеться у суботу, 21 травня, повідомляє "Сегодня".

Таким чином, сьогодні не потрібно буде платити за вхід до природознавчого музею, а також до Музею історії Києва, де відбудеться театралізована екскурсія "Повість минулих літ. Нова версія". Втім, щоб подивитися останню, необхідно здійснити попередній запис.

Понад те, 18 травня, як і цієї суботи, безкоштовно працюватиме музей Богдана та Варвари Ханенків.  

21 травня кияни та гості міста зможуть прийти до низки музеїв вночі. Зокрема, Національний художній музей працюватиме з восьмої вечора до 21:45.

Деякі музеї, вже за гроші, пропонують провести у своїх стінах всю ніч. Так в Музеї-квартирі Павла Тичини можна буде перевтілитися у Сальвадора Далі, Ернеста Хемінгуея, Мерилін Монро або Коко Шанель, а програма пройде у стилі засідання таємної організації ХЛАМ, на яке зберуться відомі сучасники Тичини. На такий незвичний захід можна прийти о 21:30, втім за квиток небхідно буде заплатити 150 гривень.

Подібну програму пропонує і Національний музеї історії України, де можна буде зануритися в доісторичні часи: серед заходів - квест "Полювання на мамонта", майстер-класи з наскального живопису і виготовлення знарядь з кременю, концерти , кіно і зустріч світанку. Участь у заході коштуватиме 180 гривень.