Іспанська "Севілья" вкотре стала чемпіоном Ліги Європи

Іспанська "Севілья" встановила новий рекорд, здобувши п'яту перемогу у фіналах Ліги Європи - другого за значенням єврокубку

Про це повідомляє українська служба ВВС.

Зустріч у швейцарському Базелі із англійським футбольним клубом "Ліверпуль" завершилася для іспанців із переможним рахунком 1:3.

До цього "Севілья" ще жодного разу не поступалася у фіналах Ліги Європи, здобувши протягом останніх десяти років там чотири перемоги, і була чинним володарем титулу (після минулорічної перемоги над "Дніпром").

Однак "Ліверпуль" до цього також вигравав усі три свої фінали у Кубку УЄФА (турніру, який був попередником Ліги Європи).

Саме нападник англійців Деніел Старрідж відкрив рахунок на 35-й хвилині гри.

Вже за 11 хвилин Кевін Гамейро із "Севільї" зрівняв його, а потім Коке забив ще два м'ячі у ворота англійців.

"У такому матчі шанси завжди 50 на 50. Фаворитів немає, нікому нічого не гарантовано. Напружена у всіх сенсах гра", - розповідав напередодні гри тренер "Ліверпуля" Юрген Клопп.

Схожі оцінки давав і наставник іспанців Унаї Емері: "Ліверпуль? Нам протистоїть клуб з багатою історією. Зараз ця команда зловила свою гру в Лізі Європи. Вони розуміють, що є можливість отримати путівку в Лігу чемпіонів УЄФА на наступний сезон".

Перемога у Лізі Європи дає "Севільї" право потрапити до більш престижної Ліги чемпіонів.