Діти воїнів АТО вирушили на відпочинок до Хорватії

Сьогодні близько 300 дітей загиблих і поранених учасників АТО та "кіборгів" із Житомирської та Київської областей вирушають на відпочинок до Хорватії

Про це повідомляє "Укрінформ".

Оздоровлення дітей українських героїв відбувається з ініціативи дружини президента України Марини Порошенко та за підтримки хорватського футболіста Івиці Піріча.

"Уже другий рік поспіль завдяки небайдужості нашого великого друга - хорвата Івиці Піріча - наші діти, чиї батьки захищали Україну, відкриватимуть для себе Європу. Хорватія розуміє біль України, адже 25 років тому переживала подібні жахи війни. І тоді сусідні країни підтримали молоду хорватську державу, яка виборювала свою незалежність", - сказала Марина Порошенко.

Європейську країну зможуть побачити близько 300 дітей із різних регіонів України. До першої групи ввійшли 100 дітей з Київщини та Житомирщини, а також 50 дітей із зони АТО, які оселилися на Дніпропетровщині.

У Хорватії українські діти перебуватимуть з 24 травня по 4 червня. Для них Піріч організує футбольні турніри з маленькими хорватами.