Екс-лідер "Агата Крісті" розкритикував російську владу за брехню про Майдан

Колишній лідер групи "Агата Крісті" і фронтмен "The Matrixx" Гліб Самойлов підтримував українців ще з початку подій на Майдані

Про це він розповів Rugrad.eu.

Російський рокер обурений тим, що нинішня влада привласнила собі заслуги минулого і прикриває цим свої злодіяння.

"Ця влада чомусь привласнила собі заслуги всієї Росії минулого. І оголошує, що Росія - це вони. І всі, хто проти них, той проти Росії. Це брехня, нісенітниця і цинізм! Вони кажуть: "Ми пишаємося Перемогою!" Чим ви пишаєтеся?! Це ви, чи що, перемогли?! Пишатися треба тими, хто дійсно переміг у цій війні. Ними треба пишатися, а не собою", - обурився музикант.

На відміну від свого брата Вадима Самойлова, який регулярно виступає на окупованому Донбасі і підтримує бойовиків, музикант не боїться відкрито критикувати дії російської влади. Окрім цього, Гліба обурює те, що в Росії брешуть про криваві події в Україні.

Він розповів, що в своєму колі спілкування часто розповідає про справжні події українського Майдану.

"Відбувалося зовсім не те, що нам розповідають. Там не було збіговиська фашистів. Це було єднання людей проти остогидлої бандитської влади. Янукович дав команду ОМОНу розігнати будь-якими засобами. А як ви думаєте, що робить ОМОН, коли йому кажуть "будь-якими засобами"? Я сам бачив кадри, як забивають 25 осіб. До лежачого чоловіка кожен підбігає і обов'язково б'є кийком. Він уже лежить і не ворушиться... Коли в лютому пускали в хід водомети. Коли буквально все дозволялося. Це був фашизм! Ось це фашизм, розумієте?!", - констатував Гліб.