У Нищука завірили, що Арку дружби народів не зноситимуть

У процесі декомунізації Арку дружби народів зносити не будуть, проте відправлять у музей скульптурну композицію, яка знаходиться під нею

Про це повідомила у Facebook прес-секретар міністра культури Юлія Даценко.

"Арку дружби народів наразі ніхто не збирається ламати. Ця тема потребує широкого громадського обговорення", - написала речниця Нищука.

Вона додала, що "зараз очевидно, що саме цей пам'ятник чудово виглядатиме як приклад соціалістичного мистецтва в потенційному Музеї тоталітарних режимів (які є по всій Європі), саму ж арку ніхто не чіпає".

"Що ж буде поруч з нею - маємо різні ідеї від різних людей. Зокрема, є проект покійної Захи Хадід - "Будинок музики", були висловлювання, щоб на виконання Указу Президента про вшанування подвигу Героїв АТО, монумент їм розмістити десь у центральній частині міста і були люди, які приводили до прикладу місце біля Арки, також були ідеї розширити цей монумент на цілий Пантеон Героїв, що у всі часи захищали суверенність України (серед них були би і ті, хто віддав свої життя на сході України). Знову ж-таки, щодо місця рішення не прийняте, бо необхідні широкі обговорення", - повідомила Даценко.