Цензура Facebook забракувала фото найтовстішої манекенниці світу

Facebook заборонив просувати фотографію найповнішої у світі манекенниці Тесс Холлідей, аргументуючи це тим, що зображення порушує політику щодо естетичних критеріїв знімків, які публікують в соцмережі

Про це повідомляє The Sun.

Фотографія 155-ти кілограмової 30-річної американки була частиною боді-позитивної кампанії австралійської феміністської організації Cherchez la Femme. Зображення Тесс повинно було допомогти просуванню заходів активісток під назвою Feminism and Fat ( "Фемінізм і надмірна вага").

Знімок Холлідей не видалили, проте Cherchez la Femme відмовили в можливості просувати свою кампанію в соцмережі за допомогою інструменту Facebook Ads. Активісткам порадили замінити картинку.

Модератори пояснили представницям Cherchez la Femme, що в Facebook заборонено просувати пости із зображенням складок жиру, знятих крупним планом, горбів целюліту і будь-яких інших явних фізичних недосконалостей (наприклад, анорексичної худорлявості).

Активістки Cherchez la Femme поскаржилися підписникам на рішення Facebook в пості у своєму акаунті в соцмережі. Як відзначає Sun, багато користувачів висловили обурення щодо цензури знімка з Холлідей.

"Куди нам написати скаргу? Я дуже засмучена, тому що сама такого самого розміру", - написала одна з користувачок в коментарях до посту.

Фото instagram.com