Google замінить паролі на Android біометричними даними

Компанія Google розробляє систему, що дозволить користувачам мобільних пристроїв на Android не вводити паролі для розблокування гаджетів і входу в додатки

Про це повідомляє AIN

Проект під назвою Abacus передбачає створення системи авторизації, що використовує сукупність біометричних даних користувача і особливостей його поведінки, а також даних про місцезнаходження. Всі ці відомості система буде збирати і аналізувати, працюючи у фоновому режимі.

Для ідентифікації власника пристрою система буде використовувати так звану "оцінку довіри", яка буде розраховуватися на підставі даних про розпізнавання обличчя і голосу, шаблонів набору тексту та інших особливостей поведінки користувача. При цьому різні додатки будуть вимагати різної "оцінки довіри". Так, для входу в гру вона може бути невеликою, а щоб відкрити банківський додаток, користувач повинен набрати більше балів на підставі більшої кількості ознак. Якщо ж система не зможе підтвердити особистість таким чином, то власнику все ж доведеться вводити пароль.

"У нас є смартфони, оснащені різноманітними сенсорами. Так чому їх недостатньо, щоб упізнавати мене і звільнити від необхідності вводити паролі?" - зазначив Деніел Кауфман, голова підрозділу Google ATAP, що займається проектом Abacus.

За його словами, в червні тестування нової системи авторизації пройде в декількох великих фінансових організаціях, а розробники Android-додатків отримають доступ до неї в кінці поточного року.