Комітет виборців просить перенести зі Станиці Луганської центр виборчого округу №114

Комітет виборців України закликає Центральну виборчу комісію без зміни меж округів змінити центр виборчого округу №114 Луганської області, де 17 липня відбудуться проміжні вибори нардепа

Із міркувань безпеки центр виборчого округу №114 пропонують перенести зі Станиці Луганської до смт Біловодськ, повідомляється на офіційному сайті КВУ.

За інформацією Луганського КВУ, у Станиці Луганській зберігається загроза нічних обстрілів, що ставить під загрозу безпеку членів виборчих комісій та виборчої документації. Збирати кілька сот членів дільничних виборчих комісій у будинку районної ради, де засідатиме окружна виборча комісія, в умовах загрози обстрілів є надто ризикованим.

Крім того, розміщувати окружну виборчу комісію в Станиці Луганській невигідно з логістичних міркувань. Адже Станиця Луганська віддалена від інших населених пунктів округу. Тим часом Біловодськ знаходиться практично в його центрі.

Зазначимо, що ЦВК вже переносила місцезнаходження окружної виборчої комісії у 114 окрузі під час позачергових парламентських виборів 2014 року.

До 114 виборчого округу входять Біловодський, Марківський, Міловський, Новопсковський, Слов’яносербський, Станично-Луганський райони, а також частина Новоайдарського району.

Проміжні вибори народного депутата в 114 окрузі були призначені внаслідок дострокового припинення повноважень Юрія Гарбуза у зв’язку із призначенням його головою Луганської військово-цивільної адміністрації.