МЗС просить українців уникати людних місць у Туреччині

У зв'язку зі збереженням підвищеного рівня терористичних загроз на території Турецької Республіки українці мають уникати місць масового скупчення людей

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

МЗС наголошує, що під час перебування на території Туреччини громадянам України слід виявляти підвищену пильність і обережність, уникати відвідання загальновідомих об’єктів туристичної  інфраструктури (культових споруд, історичних пам’яток, популярних серед іноземних туристів пішохідних вулиць та майданів в місцях відпочинку), а також місць проведення мітингів та демонстрацій.

Також у відомстві рекомендують обмежити відвідування без нагальної потреби адміністративних будівель, великих торговельно-розважальних комплексів, уникати тривалого перебування на вузлових зупинках громадського транспорту. Крім того, у МЗС наголосили на необхідності туристам завжди мати при собі документи, які посвідчують особу, а при контактах з представниками органів влади проявляти тактовність та уникати критики публічних осіб Турецької Республіки.

Також рекомендовано обмежити відвідування південних та південно-східних районів Туреччини (провінції Хатай, Кіліс, Газіянтеп, Шанлиурфа, Діярбакир, Ван, Мардін, Сіїрт, Ширнак, Хаккярі та Тунджелі) та уникати будь-яких поїздок у межах 10 км. від кордонів з Сирією та Іраком.