Стали відомі нові подробиці авіакатастрофи EgyptAir

Літак А320 авіакомпанії EgyptAir не міняв курс перед падінням в Середземне море

Про це повідомляє BBC.

Раніше міністр оборони Греції Панос Камменос стверджував, що авіалайнер повернув на 90 градусів вліво, а потім перед падінням розвернувся на 360 градусів вправо і зробив різке зниження більш ніж на 7600 метрів.

Однак, як заявив Ехаб Азмі, глава єгипетської Національної компанії аеронавігаційного обслуговування, ніяких незвичайних маневрів літак не здійснював.

За його словами, перед тим, як зникнути з екранів радарів, літак продовжував летіти на своїй звичайній висоті 11280 метрів.

"Цей факт спростовує те, що говорять греки, які заявляють, що лайнер несподівано став втрачати висоту", - констатував Азмі в інтерв'ю агентству Associated Press.

Високопоставлений єгипетський чиновник також розповів про те, що з літаком авіакомпанії EgyptAir "не було ніяких проблем після того, як він увійшов в повітряний простір Єгипту", і що потім диспетчери відстежували його ще приблизно хвилину або дві.

У заяві, опублікованій в газеті al-Ahram, Ехаб Азмі також заперечує повідомлення про те, що єгипетські диспетчери вступали в контакт з пілотом лайнера незадовго до катастрофи.

Все по темі: Авіакатастрофа літака EgyptAir