Суд заарештував рахунки компанії-власника "Сільпо"

Солом’янський районний суд Києва заарештував рахунки компанії "Фоззі-Фуд", що володіє мережею супермаркетів "Сільпо", в рамках судової справи за позовом "ВТБ Банка" про стягнення заборгованості за кредитним договором від 2007 року

Про це йдеться в рішенні суду від 7 квітня, повідомляє Delo.ua.

Зокрема, арештовані 75,645 млн грн і $9,3 млн, що в сумі становить 320,104 млн грн.

"Позичальник припинив обслуговування боргів майже 1,5 року тому. Протягом наступного періоду ми неодноразово ініціювали переговори про реструктуризацію заборгованості, але компромісу не було знайдено в зв'язку з неготовністю позичальника до конструктивних переговорів. При цьому в той же період часу ми успішно проводили переговори з іншими позичальниками-ритейлорами і проводили реструктуризацію їхніх боргів на взаємовигідних умовах ", - прокоментували ситуацію в ВТБ Банку.

Водночас у банку не відповіли на питання про те, що знаходилося в заставах за кредитними договорами, але відзначили, що готові до подальших переговорів і пошуку компромісу з боржником по реструктуризації кредитів.

Усього банк подав проти структур Володимира Костельмана, власника "Фоззі Груп", 37 позовних заяв, загальна сума вимог за якими склала 10,5 млрд грн, з них по 9 кредитними договорами сума вимог становила 2,2 млрд грн, і 28 по договорами фінансового поручительства - 8,2 млрд грн.

Відповідачами за позовами банку виступають ТОВ "БРІКЛЕЙЕРЗ" (позичальник, поручитель), ТОВ "Фоззі-Фуд" (позичальник, поручитель), ТОВ "У Хромого Пола" (позичальник, поручитель), ТОВ "Лін Беккер" (позичальник, поручитель), ТОВ "експансії" (позичальник, поручитель), ПрАТ "Сільпо Рітейл" (поручитель), ПрАТ "Експансії Рітейл" (поручитель).