У Львові пройдуть дні газети "День"

26 травня, у Львові пройдуть 17-ті Дні "Дня". Газета презентує пізнавальні новинки зі своєї бібліотеки, а також покаже найкращі знімки міжнародного фотоконкурсу "День"-2015

Першою подією Днів стане зустріч у четвер о 19.45 в антикафе Communa. Лариса Івшина спілкуватиметься з аудиторією про 20 років якісної альтернативи "Дня" та представить бестселери – "Повернення в Царгород" та триптих "Котел, або Справа без терміну давності", "Я – свідок, Записки з окупованого Луганська", "Катастрофа і Тріумф. Історії українських Героїв", які вийшли вже другим тиражем.

27 травня о 12 годині в головному корпусі Національного університету "Львівська політехніка" відбудеться урочисте відкриття фотовиставки "День"-2015. Після цього о 13.30 у актовій залі НУ "ЛП" із Ларисою Івшиною матимуть нагоду поспілкуватися студенти, викладачі та діячі культури.

Акценти Фотовиставки "День-2015" – спрямовані осмислення подій, які переживає Україна. Погляди відвідувачів перетинатимуться з поглядами військових, що дивляться на них з бліндажів, окопів, з БТРів і танків, з поглядами політиків, з поглядами переселенців і волонтерів, митців, діте.

"Якщо "читати" надісланий на виставку фотоматеріал, то я бачу драматизм подолання, драматизм стану, в якому перебуває країна. Це – рівень політики і рівень людського, "сектор живого", звідки бере свої сили українець. Багато є того, що є, власне, назвою однієї з наших нових книг – "Катастрофа і Тріумф". До катастрофи я відношу не тільки знімки військових. Найбільшою драмою є те, що травмована 20-м століттям людина, якій держава не змогла допомогти, а ще більше на початку 90-х запустила її по деструктивній дорозі, руйнує себе і все навколо", – розповідає Івшина

Своїми проектами "День" будує місточки між регіонами країни. Лариса Івшина та журналісти газети наголошують на необхідності переосмислення новітньої історії.

Заходи відбудуються на запрошення НУ "Львівської політехніки", за підтримки МІОК, Львівської міської ради Облдержадміністрації.