У McDonald's визнали, що робот дешевше найманого працівника за $15

Колишній виконавчий директор McDonald's у США Ед Ренсі вважає, що вигідніше використовувати робота за $35 тис, а ніж наймати працівників за $15 за годину.

Про це повідомляє FOX Bussines.

"Це дешевше: купити роботизовану руку за $35 тис., ніж найняти співробітника, який неефективно працює, отримуючи $15 в годину за розфасовку картоплі фрі - це маячня, і це дуже руйнівна тенденція, і це інфляція, яка призведе до втрати робочих місць по всій країні", - вважає Ренсі.

За даними Бюро статистики праці, 1,3 мільйона людей отримали мінімальну заробітну плату в розмірі $7,25 на годину разом з близько 1,7 млн, які мали заробітну плату нижче федерального мінімуму у 2014 році. Ці 3 мільйони робочих - це 3,9% всіх працівників, які отримують погодинну оплату.

"Це не просто про фаст-фуд бізнес. Франчайзинг є найкращою бізнес-моделлю в Сполучених Штатах. Це впливає на людей, які мають низькі навички роботи, але повинні вдосконалюватись. Ну, якщо ви не можете дати людям розумну зарплату, ви збираєтеся залучити робота, щоб зробити роботу. Це просто здоровий глузд. Це станеться, подобається вам це чи ні. І чим більше ви штовхаєте до цього, тим це буде відбуватися швидше ", - додав Ренсі.

Екс-виконавчий директор McDonald's у США вважає, що у США має бути переглянута система нарахування заробітньої плати.