У НАБУ йдуть внутрішні розбірки через відсутність доказів проти Мартиненка, - адвокат

Керівники НАБУ стали заручниками власних анонсів гучних справ, а НАБУ продовжує розвиватися за законами шоу-бізнесу

Про це заявив у Facebook адвокат Ігор Черезов, що представляє інтереси екс-депутата Миколи Мартиненка.

"Глава НАБУ Артем Ситник вже кілька разів переносив терміни завершення розслідування "справ проти Мартиненка", про які він повідомив в грудні 2015 року. В останній раз він пообіцяв передати матеріали в суд наприкінці травня - початку червня поточного року, - нагадав захисник. - Але виявилося, що передавати нічого, у НАБУ, як і раніше, немає доказів причетності Мартиненка до будь-яких протизаконних дій", - зазначив Черезов.

Він вважає, що у керівництва НАБУ виникли два запитання – "Хто винен?" і "Що робити?".

"Не признаватися ж в тому, що витратили стільки часу на пустопорожній піар - виникнуть питання, навіщо тоді цьому відомству величезний штат і багатомільйонний бюджет? Ось і стали керівники НАБУ заручниками власних анонсів гучних справ", - зауважує Черезов.

Посилаючись на інформацію журналістів, він повідомив, що керівництво НАБУ після внутрішніх розборок прийняло рішення "зліпити з того що є (роздруківок старих інтернет-публікацій, обривків і уривків)" хоч щось - і передати в суд цей набір.

"Тобто, діяти за принципом шоу-бізнесу: показати хоч щось, щоб глядач не йшов із залу. Потім у всьому виявиться винна невістка-суддя, яка не зможе довести провину за цими "мега-доказами". Ну, а далі стогони депутатів, а ще краще депутатів-журналістів: "ой ... продажний у нас суд ... ой продажний", - прогнозує захисник.

Він нагадав, що Мартиненко добровільно склав депутатські повноваження ще в грудні і постійно живе в Україні, ні від кого не ховаючись, бо впевнений у своїй невинуватості.

"Який сенс для НАБУ піарити незнятий серіал і його швидкий вихід в ефір, якщо "залипли" ще на написанні сценарію? Процес точно буде відкритим, і ляпи слідства стануть доступні і очевидні для всіх", - вважає Черезов.

Адвокат нагадав, що весь цей час Мартиненко виступає в якості свідка.