Генпрокуратура знайшла у екс-глави Держлісресурсів $3 млн в офшорах

Генпрокуратура підозрює екс-голову Держлісресурсів Віктора Сівця і його дружину у відмиванні грошей і одержанні хабарів

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

"23.05.2016 повідомлено про підозру колишньому Голові Державного агентства лісових ресурсів України, який обіймав цю посаду за часів режиму В. Януковича, та його дружині за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України", - йдеться у повідомленні ГПУ.

Розслідуванням встановлено, що колишній високопосадовець за попередньою змовою зі своєю дружиною та іншими невстановленими особами у 2011-2014 роках систематично одержували хабарі у вигляді грошових коштів від іноземних суб’єктів підприємницької діяльності за отримання можливості закупівлі в Україні деревини та лісопродукції на загальну суму понад 140 млн грн, які у подальшому були легалізовані через схему використання підконтрольних офшорних компаній.

Вжитими заходами, у тому числі в рамках міжнародного співробітництва, вдалося виявити вказані рахунки та надалі арештувати грошові кошти у сумі понад $3 млн.

На даний час вживаються заходи для оголошення підозрюваних у розшук та обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.