На Миколаївщині п'яні охоронці погрожували поліцейському рушницею

На Миколаївщині правоохоронці затримали чоловіків, які погрожували поліцейському рушницею

Про це повідомляє Управління поліції охорони в Миколаївській області.

Наряд групи реагування Управління поліції охорони отримав повідомлення про те, що поліцейському охорони, який здійснював перевірку щодо охорони об'єкта, розташованого у Вознесенському районі Миколаївщини, потрібна допомога.

Під час чергової перевірки поліцейський виявив, що охоронці заводу на робочому місці розпивають спиртні напої та перебувають в стані алкогольного сп'яніння. На зауваження представника правоохоронних органів працівники не тільки не відреагували, але й стали погрожувати йому мисливською рушницею. Після цього поліцейський викликав наряд групи реагування поліції охорони.

Слідчо-оперативна група доставила правопорушників у відділ поліції. Мисливська рушниця, якою погрожували поліцейському, була вилучена та направлена на експертизу.

Обстеження затриманих на предмет вживання алкогольних та наркотичних речовин показало, що в крові одного з них міститься 2,9 проміле, а іншого - 1,09. Варто зауважити, що допустима доза алкоголю в крові становить 0,20 проміле.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1 ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді виправних робіт на строк до двох років або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на такий самий строк.