Бутусов прокоментував роль Савченко у визволенні українських полонених

У питанні визволення українських військовополонених одна людина не зможе суттєво щось змінити, тут потрібна повністю нова стратегія

Таку думку висловив в ефірі програми "Про політику" з Сергієм Руденком головний редактор порталу Цензор.нет Юрій Бутусов.

Він зазначив, що українська льотчиця Надія Савченко дуже чітко сказала на прес-конференції, що вона багато чому буде вчитися.

"Для того щоб оговтатися після таких важких випробувань та розібратися в своїй роботі народного депутата їй потрібен буде деякий час. І я думаю, що дійсно вона може відіграти свою роль в процесі обміну (українських політв'язнів в Росії, - ред.)", - наголосив Бутусов.

За його словами, насправді у вирішенні питання полонених потрібні не просто рішучі люди, а потрібна нова стратегія і додаткові заходи, які б все ж таки дозволили витягти з Росії інших заручників.

"Одна людина не зможе щось суттєво змінити, бо процес обміну це результат взаємодії багатьох державних структур. Потрібно вишукувати такі об'єкти для обміну, які будуть мати для Путіна дуже вразливий характер. Ми бачимо, що попри великі проблеми з обміном кадрових військовослужбовців російської армії обмін проходить. Так був обмінений і майор Стрєлков і два спецназівця Єрофеєв і Александров. Це вказує на те, що військовослужбовців регулярних військ Путін готовий обмінювати. На жаль, ми бачимо, що ми маємо кількасот затриманих бойовиків російських формувань, сепаратистів навіть не громадян Російської Федерації. Але Путін, насправді, не поспішає їх обмінювати і гальмує процес", - резюмував Бутусов.

Він вважає, що зараз потрібно докласти зусиль, щоб російські військовослужбовці частіше потрапляли в український полон.