Держлісагентство допоможе розібратися з простоєм лісопродукції на станціях "Чоп" та "Батєво"

Держлісагентство спільно з ДФС та "Укрзалізницею" визначили шляхи врегулювання ситуації на станціях "Чоп" та "Батєво"

Про це повідомляє прес-служба Державного агентства лісових ресурсів.

У Держлісагентстві відбулася нарада з приводу врегулювання  проблемних  питань, пов’язаних з експортом лісоматеріалів за участі  представників Державної фіскальної служби  України, Міністерства інфраструктури України, прикордонних облдержадміністрацій. 

Зокрема йшлося про  ситуацію, яка склалася у зв’язку із затриманням  та перевіркою залізничних вагонів з деревиною у Закарпатській області.

Через простої  вагонів, не з вини держлісгоспів, а також за  їх розвантаження та навантаження, залізниця виставляє рахунки відправникам, порушуються умови  міжнародних контрактів, а держава втрачає мільйони гривень.

З метою якнайшвидшого врегулювання складної ситуації, у ході зустрічі було вирішено залучити фахівців Держлісагентства  до повторної  перевірки затриманої продукції  для встановлення відповідності товару кодам УКТ ЗЕД та розвантажити станції переходу.

Зазначається, що під час митного оформлення лісопродукції на станціях відвантаження в обов’язковому порядку здійснюється митний огляд товару співробітниками ДФС з фотофіксацією процесу завантаження.

Лісогосподарські підприємства галузі протягом багатьох років співпрацюють із європейськими партнерами, здійснюючи їм поставку дров.  Інформацію про деревину, що експортується підприємствами відомства зареєстровано у  системі електронного обліку.