Канада може дати Україні "безвіз" вже у серпні

На з’їзді правлячої Ліберальної партії Канади 27 травня розглянуть скасування віз для короткострокових поїздок громадян України до Канади

Поставити це питання на обговорення з’їзду винесло відділення Ліберальної партії у провінції Саскачеван, повідомляє "Укрінформ".

"Пропонуємо погодити, що Ліберальний уряд Канади скасує туристичні та бізнес візи для громадян України, які мають біометричні паспорти та планують перебувати у Канаді не довше 90 днів", - йдеться у документі.

Запровадити безвізовий режим з Україною пропонують уже з 24 серпня 2016 року, аби "відзначити 25-ту річницю незалежності України та 125 років від початку української імміграції до Канади".

Ліберальна партія має більшість у канадському парламенті. З’їзд відбудеться 26-28 травня у місті Вінніпег в провінції Манітоба, яка має найбільшу серед усіх канадських регіонів кількість українців у відсотковому співвідношенні до загальної кількості населення.

Додамо, наприкінці травня петиція до федерального парламенту із пропозицією запровадити безвізовий режим для короткострокових поїздок громадян України до Канади набрала необхідну кількість підписів. До кінця червня має надійти відповідь на неї від уряду.