Перша прес-конференція Савченко. Повне відео

Сьогодні відбулася перша прес-конференція української льотчиці, народного депутата України Надії Савченко після повернення в Україну

Про це повідомляє Еспресо.TV.

Відповідаючи на питання про президентські амбіції, Надія Савченко сказала, що готова очолити Україну, якщо цього вимагатиме український народ.

Також Савченко прокоментувала воєнні дії на Донбасі і спосіб їх врегулювання. Вона наголосила, що мінські угоди є недостатньо ефективними.

Натякнула Савченко на прес-конференції і на те, як вона ставиться до Юлії Тимошенко. Рукостискання Савченко не означають, що вона знає людину, має про неї свою думку чи вважає її своїм другом.

Прокоментувала Савченко вибори на Донбасі. Вона заявила, що наразі вибори там проводити не можна.

Надія Савченко заявила, що не встигла піти воювати за Крим, тому поїхала на схід. За її словами, Крим тепер можна повернути лише в результаті Третьої світової війни.

Не обійшлося на прес-конференції і без запитань про Путіна. Савченко не соромилась у висловах, назвавши його гнидою.

На думку Савченко, російська влада повинна була захищати ГРУшників Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова, але не зробила цього.

Наприкінці прес-конференції Надія Савченко звернулась до російських ЗМІ, які обливали її брудом, коли вона сиділа за ґратами.