Суд відмовився розглядати обвинувачення проти луганського сепаратиста Клінчаєва

Межовський районний суд Дніпропетровської області повторно повернув Генпрокуратурі обвинувальний акт проти депутата Луганської обласної ради Арсена Клінчаєва, якого підозрюють в сепаратизмі

Про це йдеться у рішенні суду від 20 травня, передають "Українські новини".

У документі зазначено, що Клінчаєв 10 березня 2014 року біля Луганської обласної державної адміністрації публічно закликав громадян до силового розгону активістів Майдану і до федеративного устрою України.

Судово-лінгвістична експертиза встановила, що слова депутата Луганської облради є закликом до вчинення насильницьких дій і зміни територіального устрою України.

Крім того, Клінчаєву інкримінується те, що 9 березня 2014 року він разом з групою сепаратистів захопив будівлю Луганської ОДА, виламавши вхідні двері.

Суд вирішив, що прокурор в обвинувальному акті не конкретизував, як саме депутат Луганської облради допомагав захоплювати будівлю і виламувати двері.

Також суд вирішив, що Клінчаєв неналежним чином поінформований про пред'явлення йому обвинувачень. Таким чином, суд постановив повернути обвинувальний акт прокурору.