У Києві хлопець за два дні обікрав 9 жінок

У Києві поліцейські затримали серійного грабіжника

Про це повідомляє відділ комунікації Головного управління Національної поліції у Києві.

Правоохоронці встановили, що на рахунку 22-річного молодика дев’ять злочинів, серед яких - розбійні напади та шахрайство, які він скоїв на території Києва протягом двох діб. 

Задля реалізації злочинного плану хлопець спеціально приїздив до столиці. Хлопець не мав постійного житла та прибутку в Черкасах, де він теж тимчасово мешкав.

Схема скоєння злочинів була наступною: у соціальних мережах він знайомився з жінками, які запрошували до себе додому. Проте, переступивши поріг, люб’язність гостя різко змінювалася на погрози пістолетом та вимагання грошей і цінностей.

На даний час встановлено, що протягом двох діб від рук зловмисника постраждали дев’ять мешканок Шевченківського, Подільського та Голосіївського районів столиці.

Мінімальна сума збитку становить 1,5 тисячі гривень, проте у трьох жінок зловмисник вкрав понад 20 тисяч гривень та $200, мобільні телефони та інші цінні речі.

Відомості про події внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 190 (шахрайство) та ч. 3 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Зараз поліція перевіряє причетність затриманого до скоєння аналогічних злочинів на території столиці. До закінчення розслідування підозрюваний буде знаходитися під домашним арештом.